تاریخچه

دانشکده علوم ریاضی متشکل از گروه‌های آمار، ریاضی محض، ریاضی کاربردی و علوم کامپیوتر است که از سال 1387 فعالیت خود را آغاز نمود و از دانشکده علوم پایه مستقل شد. در حال حاضر دانشکده علوم ریاضی در دو ساختمان مجزای شماره 1 و شماره 2 دایر می‌باشد. ساختمان شماره 1 واقع در طبقه چهارم دانشکده علوم پایه که اساتید گروههای آمار، ریاضی محض و علوم کامپیوتر در آن مستقر هستند و ساختمان شماره 2 (ساختمان خوارزمی) که اساتید گروه ریاضی کاربردی و کادر اداری دانشکده در آن مستقر هستند. سابقه تأسیس این دانشکده به سال 1363 و برپایی گروه‌های آمار، ریاضی کاربردی (گرایش آنالیز عددی) و ریاضی محض برمی‌گردد. همچنین از سال 1385 در گروه ریاضی محض در مقطع کارشناسی‌ارشد در نوبت شبانه و از سال 1387 در رشته علوم کامپیوتر در مقطع کارشناسی‌ارشد دانشجو پذیرش کرد. در حال حاضر 23 نفر عضو هیأت‌علمی به ترتیب 7 نفر با رتبه استادی، 11 نفر با رتبه دانشیاری و 5 نفر با رتبه استادیاری به فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در این دانشکده اشتغال دارند. دانشکده علوم ریاضی با داشتن 23 عضو هیأت علمی فعال، ‌یکی از بهترین دانشکده‌های علوم ریاضی از نظر آموزش و پژوهشی در سطح ملی است. دانشکده ارتباط و همکاری‌های فراوانی با دانشکده‌های علوم ریاضی در دانشگاه‌ها، موسسه‌های علمی و سازمان‌های داخلی و نیز دانشگاه‌های خارجی دارد و همچنان از همکاری‌های گسترده‌تر استقبال می‌کند.
رشته‌های فعال دانشکده عبارت است از آمار ریاضی، ریاضی کاربردی(آنالیز عددی ، آناليز عددي در زمینه کد و رمز، ریاضی – ریاضیات مالی، ریاضی کاربردی در زمینه زیست ریاضی) ریاضی محض(آنالیز، جبر و هندسه، توپولوژی و منطق) و علوم کامپیوتر(داده کاوی، الگوریتم و نظریه محاسبه). توضیحات بیشتر راجع به گرایش‌ها و تخصص‌های موجود در هر گروه در صفحه معرفی گروههای دانشکده موجود می‌باشد.
اعضای هیأت علمی دانشکده توانسته‌اند تاکنون افتخارات بزرگی نظیر کسب عنوان استاد نمونه کشوری، پژوهشکده برتر کشوری، عضویت در آکادمی‌های علوم داخلی و بین المللی، عضویت در هیات مدیره‌های انجمن‎‌های ریاضی، آمار و نانو فناوری و نیز عضویت در هیأت‌های تحریریه انتشارات این انجمن‌ها و سایر مجلات معتبر بین المللی را کسب نمایند. دانشكده از تنوع بخشی در فعاليت‌های آموزشی(پذيرش‌های آزمونی و برگزيدگان و برگزاری دوره‌های كوتاه، ميان و بلند مدت و مشترك) و پژوهشی از جمله اجرای طرح‌های كاربردی و مشترك پژوهشی و پذیرش محققان دوره ی پسا دکتری و نیز متقاضیان گذراندن دوره فرصت مطالعاتی استقبال می کند. قریب به اتفاق دانش‌آموختگان اين دانشكده در دانشگاه‌ها و موسسه‌های علمی و تحقیقاتی داخل یا خارج کشور مشغول فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی می باشند.

آموزش دانشکده علوم رياضی پس از تأسيس دانشکده در سال 1387 فعاليت خود را شروع نمود.برخی از خدمات معاونت آموزشی عبارت است از: پذيرش دانشجويان، برنامه ريزی تشکيل کلاس‌ها برای هر نيمسال تحصيلی، انتخاب واحد،حذف و اضافه براساس سيستم جامع مديريت آموزشی، گزارش عملکرد آموزشی دانشجويان،همکاری در برگزاری امتحان‌های گوناگون از جمله: امتحان‌های پايان هر نيمسال ،امتحان‌های ورودی، امتحان جامع و ...، فراغت از تحصیل دانشجويان، همکاری صمیمانه با اداره پژوهش و ...
دانشکده در راستای پيگيری اهداف آموزشی و پژوهشی خود درصدد ايجاد رشته‌های جديد در حوزه علوم رياضی می باشد و انتظار می‌رود که دوره دکتری رشته علوم کامپیوتر نیز در دانشکده ایجاد گردد. برنامه‌های آموزشی دانشکده علوم رياضی شامل آموزش درس‌های گوناگونی در گروههای ریاضی محض، ریاضی کاربردی، آمار و علوم کامپیوتر در سطح کارشناسی‌ارشد، دکتری است. هدف کلی دانشکده در بعد آموزش، علاوه بر ارائه مواد درسی مختلف به منظور کسب توانائی‌های لازم توسط دانشجویان، تقويت خلاقيت و نوآوری در سطح کارشناسی‌ارشد و ارتقاء توان علمی برای پژوهش در سطح دکتری است.
برخی از مقررات بسیار ضروری آموزشی به شرح ذیل است:
طول مدت تحصيل در مقطع کارشناسی‌ارشد 2 سال و تا يک نيم سال قابل تمديد و در مقطع دکتری حداقل سه و نيم سال و حداکثر چهارو نيم سال است ودر صورت ضرورت به پيشنهاد استاد راهنما و تاييد گروه، حداکثر تا يک نيم سال تحصيلی به اين مدت افزوده خواهد شد. تعداد کل واحدهای درسی دوره کارشناسی‌ارشد 32 واحد می باشد که از بين آن 12 واحد به 3 درس الزامی، 12 واحد به درس‌های اختياری، 2 واحد به سمينار و 6 واحد به پايان‌نامه اختصاص دارد. تعداد واحدهای آموزشی در دوره دکتری نيز 16 واحد می باشد و رساله دکتری 20 واحد است. لازم به ذکر است دانشجويان کارشناسی‌ارشد حداکثر تا نيمسال سوم موظف به اخذ 2 واحد سمينار و نيز تهيه طرح تحقیق پایان نامه ارشد خود می‌باشند. دانشجويان دکتری پس از اتمام واحدهای درسی موظف به گذراندن امتحان جامع در نيمسال سوم بوده و طبق آيين‌نامه آموزشی بايد حد اکثر تا پايان همان نيمسال طرح تحقیق رساله دکتری خود را به تصويب برسانند.
در دوره کارشناسی‌ارشد نمره قبولی در هر درس 12 می‌باشد و ميانگين نمره‌های دانشجو در هر نيمسال حداقل 14 است. در دوره دکتری نيز نمره قبولی در هر درس 14 می‌باشد و ميانگين نمره‌های دانشجو در هر نيمسال بايستی حداقل 16 باشد. برای کسب اطلاعات دقيقتر و بيشتر از مقررات آموزشی به سایت معاونت آموزشی مراجعه فرمائيد.

پژوهش دانشکده علوم ریاضی با عنایت به جایگاه ویژه پژوهش در پیشرفت علمی و صنعتی کشور، و با توجه به اینکه دانشگاه تربیت مدرس یک مرکز تحصیلات تکمیلی است، دانشگاه اهتمام ویژه ای به انجام و ارتقاء کیفی و کمی پژوهش دارد. به این منظور معاونت پژوهشی دانشگاه و دانشکده‌ها (به پیروی از آن) با تدوین سیاست‌ها و اجرای راهکارهای مختلف تلاش می‌نمایند تا اعضای محترم هیأت علمی و دانشجویان با تلاش مضاعف به انجام پژوهش‌های محض و کاربردی اقدام نمایند. حاصل این تلاش دسته جمعی تدوین پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها، چاپ و ترجمه کتاب‌ها، چاپ صدها مقاله در مجلات معتبر خارجی و داخلی، ثبت اختراع و Patent، شرکت و کسب افتخار در جشنواره‌ها، عقد قراردادهای متعدد (با مراکز بیرون از دانشگاه) به منظور رفع نیازهای کشور بوده است.
معاونت پژوهشی دانشکده علوم ریاضی نیز با نظر به اینکه علوم ریاضی از جایگاه خاصی بعنوان پشتوانه نظری علوم کاربردی (مانند مهندسی، پزشکی و ...) برخوردار است تلاش برنامه‌ریزی شده‌ای برای هدایت و کمک به انجام پژوهش‌های عمیق در حوزه‌های محض و کاربردهای آن در جامعه و صنعت به عمل آورده و می‌آورد. معاونت، حاصل تلاش های پژوهشی دانشکده را در گزارش های سالیانه منعکس می نماید.
دریافت فایل روند اجرای امور پژوهشی دانشجویان اعم از کارشناسی‌ارشد و دکتری بر اساس آئین‌نامه‌ها و دستوالعمل‌های موجود
اهم وظايف معاونت پژوهشی دانشکده علاوه بر سياست‌گذاری مسائل پژوهشی در سطح دانشکده و نظارت بر حسن اجرای آئين‌نامه‌های پژوهشی، عبارتست از انجام کارهای اداری:
1- طرح‌های تحقيقاتی اعضاء هيأت علمی.
2- شرکت اعضا هيأت علمی و دانشجويان در سمينارهای داخلی و خارجی.
3- شرکت اعضا هيأت علمی و دانشجويان در کارگاه‌های آموزشی داخلی و خارجی.
4- شرکت دانشجويان دکتری در دوره‌های کوتاه مدت تخصصی خارج از کشور.
5- پرداخت حق التأليف مقالات چاپ شده در مجلات معتبر داخلی و خارجی اعضاء هيأت علمی و دانشجويان.
6- ارزيابی رساله دکتری و برگزاری کميته تخصصی دکتری.
7- تصويب موضوع طرح‌‌های تحقيق پايان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجويان در شورای آموزشی- پژوهشی دانشکده.
8- صدور احکام تصويب موضوع طرح‌های تحقيق پايان‌نامه‌ها و رساله‌ها.
9- اجرای پايان‌نامه‌ها و رساله‌ها (گزارشات سه ماهه و...).
10- برگزاری سمينار شش ماهه دانشجويان دکتری.
11- برگزاری جلسات پيش دفاع دانشجويان دکتری.
12- برگزاری جلسات دفاعيه (اخذ مجوز، نامه مطالعه داوران، دعوتنامه‌ها، درخواست پرداخت حق الجلسه داوران دفاعيه، آماده سازی فرم‌های مربوط به جلسات دفاع، پرداخت حق‌الجلسات).
13- تسويه حساب دانشجويان دکتری و ارشد پس از برگزاری جلسات دفاعيه.
14- هزينه کرد پشتيبانی از بودجه مصوب پايان‌نامه‌ها و رساله‌ها (تخصيص هزينه ها و تأمين اعتبار خريد موارد مصرفی و غيرمصرفی برای اجرای پايان‌نامه‌ها و رساله‌ها).
15- برآورد هزينه‌های پژوهشی ساليانه.
16- برگزاری نمايشگاه به مناسبت‌های مختلف.
17- برگزاری مراسم هفته پژوهش و انتخاب پژوهشگران برتر.
18- تدوين کتابچه‌های مربوط به فعاليت های پژوهشی.
19- آزمايشگاه‌های دانشکده.
20- صدور معرفي‌نامه های مورد نياز دانشجويان و اعضا هيأت علمی.
21- تهيه گزارش‌های پژوهشی سه ماهه، شش ماهه و جامع ساليانه.
22- انتشار کتاب چکيده پايان‌نامه‌ها از ابتدا تاکنون.
23- امور مربوط به شورای ايمنی بهداشت و محيط زيست دانشکده.
24- شرکت در جلسات شورای آموزشی- پژوهشی دانشکده، شورای پژوهشی دانشگاه و شورای ايمنی در دانشکده و دانشگاه و تهيه صورتجلسات مربوط به دانشکده و پيگيری اجرايی شدن مصوبات.
25- نظارت بر کليه خريدهای مصرفی و غيرمصرفی دانشجويان و اعضا هيأت علمی از محل هزينه مصوب پايان‌نامه‌ها و رساله‌ها.
26- ورود اطلاعات مربوط به مصوبات و دفاعيات در برنامه مکانيزه آموزش (جهت پرداخت حق التحقيق اعضا هيأت علمی).
27- برقراری ارتباط با ساير بخش‌های دانشگاه و يا مراکز دولتی و غير دولتی.
28- انجام دادن مکاتبات لازم با ساير بخش‌های دانشگاه و ساير دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور.

رسالت دانشکده:

دانشکده ریاضی با بیش از دو دهه سابقه تاسیس در کنار اساتید متخصص خود، در برخی از موارد از حضور اساتید متخصص سایر دانشگاه‌ها نیز بهره می‌برد. آموزش و پژوهش کیفی در سطح تحصیلات تکمیلی از برنامه‌ها و اهداف اصلی دانشکده بوده و تلاش می‌شود توان علمی دانشجویان در زمینه‌های تخصصی چنان ارتقا یابد که آنها پس از فراغت از تحصیل قادر به تدریس در دانشگاه‌های معتبر کشور و همچنین انجام تحقیقات مستقل باشند. بسیاری از دانش‌آموختگان این دانشکده هم اکنون در حال ادامه تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارج بوده و یا از همکاران شایسته دانشگاه‌های داخل هستند. دانشکده ریاضی دانشگاه تربیت مدرس از پذیرش دانشجویان نخبه کشور استقبال نموده و آماده همکاری علمی با سایر دانشگاه‌ها و جذب نیروهای متخصص در تمام زمینه‌های ریاضی است.


هیئت رئیسه دانشکده
رئیس دانشکده

علی ایرانمنش

رئیس دانشکده
فرشته سعدی

فرشته سعدی

معاون آموزشی
ناصر گلستانی

ناصر گلستانی

معاون پژوهشی

ساختار سازمانی

مشاهده ...