برگزاری کارگاه آموزشی افزایش ظرفیت و سرعت برای رصد، جذب، انطباق و تجاری‌سازی فناوری ازطریق ساختار Hub and Spoke

خلاصه خبر:

در تاریخ هشتم و نهم خرداد ماه 1395 ، کارگاه آموزشی با عنوان " افزایش ظرفیت و سرعت برای رصد ، جذب ، انطباق و تجاری سازی فناوری از طریق ساختار Hub and Spoke " در سالن شهید چمران دانشگاه تربیت مدرس با مشارکت دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس ، سازمان جهانی مالکیت فکری ( WIPO ) و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور برگزار گردید.
این کارگاه آموزشی ، اولین قدم سازمان جهانی مالکیت فکری برای اجرای برنامه خدمات رسانی به دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور در تجاری سازی دستوردهای پژوهشی آنان محسوب می شد که هدف اصلی آن در این مرحله ، آموزشی کلی به مخاطبان و اخذ اطلاعات لازم برای تعیین نیازهای اصلی دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور بود.
سخنرانان اصلی این کارگاه ، آقای اندرو مایکل اونگ ( Andrew Michael Ong ) مدیر بخش توسعه دفتر منطقه ای آسیا و پاسیفیک WIPO از کشور فیلیپین ، خانم یومیکو هامانو ( Yumiko Hamano ) مشاور حقوق مالکیت فکری از کشور ژاپن و آقای دکتر ریچارد کاهون ( Richard S. Cahoon ) استاد دانشگاه کرنل از نیویورک امریکا و سرکار خانم دکتر طیبه صاحب عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس بودند. مخاطبان اصلی کارگاه آموزشی نیز دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی سراسر کشور بودند.
در روز اول کارگاه ، آقای اونگ و خانم هامانو اطلاعات کلی در خصوص اهداف کارگاه آموزشی در اختیار حاضران قرار دادند. همچنین خانم دکتر صاحب ، در خصوص مهم ترین مانع حقوقی تجاری سازی اختراعات دانشگاهها و مراکز پژوهشی در ایران یعنی ساختار مالکیت مناسب برای اختراعات حاصل از پژوهش سخنرانی کردند.
در روز دوم ، آقای دکتر اونگ ، تجربه کشور فیلیپین در تجاری سازی اختراعات دانشگاهی و آقای دکتر کاهون از طریق ویدیو کنفرانس ، تجربه دانشگاه کرنل نیویورک را در اختیار مخاطبان قرار دادند. در انتها نیز پرسشنامه هایی در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت تا به این ترتیب فاز دوم از این کارگاه آموزشی یعنی مصاحبه رو در رو با مخاطبان آغاز شود.
پس از اتمام کارگاه ، در روزهای دهم ، یازدهم و دوازدهم خرداد ماه ، هیات اعزامی وایپو ، به مدت سه روز به صورت حضوری با نمایندگان دانشگاهها و مراکز پژوهشی مصاحبه و اطلاعات لازم را برای تعیین نیازمندی های کشور ایران در تجاری سازی نتایج پژوهشی اخذ کردند تا ظرف چند ماه آینده با مراجعه مجدد به کشور بتوانند ، خدمات لازم و مورد نیاز دانشگاها و مراکز پژوهشی را در اختیار آنان قرار دهند.
 


9 تیر 1395 / تعداد نمایش : 2433