متن کامل خبر


 
معارفه معاون دانشجویی و فرهنگی- اجتماعی دانشگاه انجام شد

خلاصه خبر: تودیع دکتر محمد جواد ناطق معاون پیشین فرهنگی- اجتماعی و معارفه دکتر مسعود رضایی معاون جدید دانشجویی و فرهنگی- اجتماعی دانشگاه 30 دی با حضور رییس دانشگاه در محل رواق اندیشه واقع در ساختمان خوارزمی برگزار شد.

در آغاز این نشست دکتر احمدی با اشاره به ضرورت طرح تحول و الزامات آن در خصوص تلفیق معاونت دانشجویی و معاونت فرهنگی- اجتماعی گفت: در طرح تحول راهبردی دانشگاه، الزاماتی پیش بین شده است و بر همین اساس مسائل و مقاصد فرهنگی و اجتماعی که اغلب معطوف به دانشجویان است را با مسائل رفاهی و پشتیبانی دانشجویان که در معاونت دانشجویی مدیریت می شود، تلفیق کردیم تا آموزه ها، دغدغه ها و مسائل مهم فرهنگی به زندگی واقعی دانشجویان راه یابد.
وی به اصطلاح زندگی دانشجویی (student life) اشاره کرد و افزود: جدا بودن معاونت دانشجویی و معاونت فرهنگی- اجتماعی یکسری دوگانگی، ناهماهنگی و عدم انسجام و بعضا" اصطکاک ایجاد کرد. اما تلفیق معاونت ها فرصتی فراهم می کند که محدودیت ها کنار رود و با انسجام بیشتر، دانشجویان در این دوره حیات خود تجربه زندگی دانشگاهی ارزنده ای بدست آورده و از این دستاورد پس از دانش آموختگی در مسیر زندگی آینده خود در اجتماع، خانواده و محیط کسب و کار استفاده کنند.
دکتر احمدی اضافه کرد: اهمیت و وزن امور فرهنگی نباید به هیچ وجه در دانشگاه افت کند و به عکس باید با بهره گیری از ظرفیت های پشتیبانی، اجرایی و سیاسی معاونت دانشجویی، تعالی یابد. مسائل فرهنگی- اجتماعی باید در همه جا نفوذ کند و بتواند زندگی دانشجویی را متحول کرده و با ابتکارات فرهنگی و نوآوری دانشجو تشویق به کار گروهی و ایجاد نظم بیشتر در زندگی شود و توانایی تجزیه و تحلیل مشکلات را یافته و به او برای داشتن یک زندگی سالم و پرافتخار کمک شود و مسیر آینده وی تسهیل گردد.
رییس دانشگاه اظهار داشت: دو مدیریت موفق، مهم و استراتژیک یکی در حوزه امور فرهنگی و اجرایی و یکی در حوزه برنامه ریزی و سیاست گذاری فرهنگی در معاونت فرهنگی- اجتماعی وجود داشت که این دو مدیریت با پشتیبانی و حمایت ویژه دفتر ریاست باید در ساختار معاونت جدید فعالیت های خود را توسعه دهند. وسعت فعالیت های فرهنگی- اجتماعی باید در چارت جدید افزایش یافته و فراگیرتر و عمیق تر در تمامی بخش ها نفوذ کند. باید به این تلفیق به عنوان یک فرصت و نه محدودیت نگاه کرد و ابعاد کار فرهنگی - اجتماعی را در تمام بخش های زندگی دانشجویی مانند رفاهی، ورزشی، خوابگاهی و... توسعه داد.
دکتر احمدی ضمن اشاره به کتابچه برنامه اجرایی هفتگی امور فرهنگی، تأثیر آن بر دانشجویان و بازخوردهای مثبت برنامه ها گفت: برنامه های فرهنگی باید با قوت، دقت و توجه بیشتر، ارتقاء یافته و با استفاده از تجربه های ارزنده معاونت دانشجویی غنی تر شود. انجمن های علمی و کانون های فرهنگی نیز باید شارژ شوند و حضور دانشجویان در این تشکل ها سامان یافته و پویاتر از قبل باشند.
رییس دانشگاه با اشاره به سابقه ی تاسیس معاونت فرهنگی- اجتماعی در دانشگاه خاطرنشان کرد: معاونت فرهنگی حدود ۷ سال پیش ایجاد شد و هر یک از معاونین به خصوص دکتر امین ناصری و دکتر ناطق مرحله ای از تکامل فرهنگی را در دوره مدیریت خود سبب شدند و امور فرهنگی دانشگاه در این دوران ارتقاء بسیار یافت. تغییر گر چه سخت است اما حرکت در این پله های ترقی که تاکنون طی شده باید ادامه یابد. این تلفیق در بسیاری از دانشگاههای بزرگ جهان وجود دارد و ما نیز در راستای طرح تحول راهبردی ناگزیر از انجام آن بودیم.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر ناطق گفت: دوره معاونت فرهنگی- اجتماعی، یکی از بهترین دوران زندگی من بود که با قرار گیری در این پست با جنبه های فرهنگی بیشتر آشنا شدم. فعالیت های فرهنگی- اجتماعی دانشگاه از این پس تحت ریاست دکتر رضایی که در عرصه علم سرآمد و دانشمندی جهانی است و در عرصه مدیریت نیز کفایت و درایت بسیار دارد، توسعه خواهد یافت.
وی تأکید کرد: همکاران من در حوزه معاونت فرهنگی، سرمایه های بسیار ارزشمندی هستند. مدیران و کارشناسانی که دارای هوش و درک عمیق در مسائل اجتماعی و کنش های فرهنگی می باشند و اهمیت موضوع را دانسته و در عرصه فرهنگی مبتکر و ایده پرداز هستند و بدون شک باید از این جمع فرهنگی برای اعتلای امور فرهنگی دانشگاه استفاده کرد.
در ادامه دکتر رضایی ضمن قدردانی از اعتماد و عنایت رییس دانشگاه گفت: قرار گرفتن در جایگاهی که پیش از این فرد شایسته ای همچون دکتر ناطق در آن حضور داشته سخت است. در ساختار جدید که بسیار مورد استقبال قرار گرفته همچنان سیاست های دکتر ناطق دنبال می شود و با بهره مندی از حضور مدیران فهیم و باتجربه حوزه فرهنگی، مسیر رو به رشد قبلی ادامه خواهد یافت.
در این جلسه برخی مدیران و کارشناسان امور فرهنگی دانشگاه به ارائه گزارش پرداختند. دکتر شریعتی در خصوص عملکرد معاونت فرهنگی- اجتماعی یادآور شد: کارنامه فرهنگی دانشگاه پنج یا ۶ سال پیش به گونه ای بود که ما در میان دانشگاهها شاید در جایگاه بیستم هم نبودیم اما با سیاست گذاری و فعالیت های بسیار به تدریج شایسته تقدیر شدیم و در حال حاضر نیز در کارنامه فرهنگی وزارت علوم جزء برگزیده ها هستیم. این جایگاه نشان می دهد یک حرکت رو به جلویی وجود داشته و دانشگاه تربیت مدرس در سال های اخیر در عرصه فرهنگی- اجتماعی پیشتاز و پیشگام بوده است.
در این نشست همچنین بر پویایی و شکوفایی بیشتر انجمن های علمی و کانون های فرهنگی، اثرگذاری و نتیجه بخش بودن جلسات، توسعه برد مخاطبین انجمن های علمی با جذب اعضاء از دیگر دانشگاهها و ارائه تقویم برنامه اجرایی سالانه با ملاحظات دوره کرونا برای ایجاد حرکت و اقدامات اثرگذار در دانشجویان و جامعه تأکید شد.


5 بهمن 1399 / تعداد نمایش : 1396