متن کامل خبر


 
نخستین کنفرانس بین المللی گفتگوهای فرهنگی ایران و آفریقا در دانشگاه برگزار شد

خلاصه خبر: "اولین کنفرانس بین المللی گفتگوهای فرهنگی ایران و آفریقا" 28 آذرماه با حضور جمعی از سفرای کشورهای آفریقایی، رجال سیاسی، اساتید و صاحبنظران حوزه روابط ایران و آفریقا در سالن اجتماعات میرحسنی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

دکتر احمدی رییس دانشگاه، در مراسم افتتاحیه این کنفرانس قاره ی آفریقا را قاره ای پرچالش، پراستعداد و اثرگذار توصیف کرد و گفت: قاره آفریقا، نقطه ای حساس در جهان است که به دلیل دارابودن ارزش های اقتصادی، سیاسی از نقاط استراتژیک محسوب می شود و در آینده دنیا اثرگذار است. به همین دلیل از سوی بسیاری از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در اولویت تحقیق و بررسی قرار دارد و کمک به توسعه متوازن آن توسط برخی آژانس های بین المللی پیگیری می شود. قطعا توسعه اقتصادی، اجتماعی و در نهایت سیاسی این قاره ی پهناور بر تمام دنیا تأثیرگذار است.
رییس دانشگاه با اشاره به سابقه ی چندین قرن همکاری و ارتباط ایران و کشورهای آفریقایی خاطر نشان کرد: ایرانیان در حوزه های متعددی همچون تجارت و رونق اقتصادی، فرهنگ و تفکر فلسفی، اجتماعی و... در آفریقا اثرگذار بودند. با توجه به سابقه ی چند صدساله همکاری های ارزشمند ایران و آفریقا، باید جایگاه فعلی خود را تبیین کنیم و نقش مؤثری در آینده ایفا نماییم.
وی افزود: امروز به میراث باقی مانده از ایرانیان در شمال و شرق آفریقا افتخار می کنیم و علاقمندیم تعاملات و همکاری های بیشتری با ملت های بزرگ آفریقایی داشته باشیم.
دکتر احمدی از ایجاد و بسط روابط آکادمیک به عنوان یکی از بهترین راه های توسعه گفتگو و اثرگذاری متقابل بین ایران و آفریقا نام برد و اظهار داشت: ایجاد زمینه برای گسترش گفتگوی دانشگاهیان، روابط و تعاملات دانشگاهی باید بطور جدی پیگیری شود. امیدواریم نشست های بعدی با حضور رؤسای دانشگاه های معتبر قاره آفریقا رونق بیشتری بگیرد و برنامه ریزی های آتی در جهت حضور دانشگاهیان و محققین ایرانی و آفریقایی طراحی شود. ما در تمام زمینه ها امکان گسترش روابط با دانشگاه های آفریقایی را داریم و دانشگاه تربیت مدرس به عنوان هماهنگ کننده ی ایرانی می تواند برای ارتباط قوی تر ایران و کشورهای آفریقایی میزبان باشد.
وی در ادامه به ارائه توضیحات مختصری پیرامون جایگاه دانشگاه تربیت مدرس پرداخت و اضافه کرد: دانشگاه تربیت مدرس در زمینه پذیرش دانشجو از آفریقا، تبادل محقق و استاد در قالب فرصت های مطالعاتی و همچنین حضور پژوهشگران در سمینارها و دوره های کوتاه مدت، همکاری می کند و امیدواریم این کنفرانس دستاوردهای مؤثری برای آینده روابط ایران و آفریقا داشته باشد.
دکتر غلامحسین زاده رییس دانشکده علوم انسانی نیز در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه به سخنرانی پرداخت و گفت: آفریقا قاره ای پهناور با کشورهای متعدد است که برخی از آنها با ایران به لحاظ فرهنگی و یا فضای اجتماعی و اقتصادی اشتراکاتی دارند اما متأسفانه به جای اینکه همکاری های بیشتری داشته باشیم عملا با کشورهای آفریقایی کمترین میزان همکاری در حوزه های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را داریم.
وی به تشکیل دبیرخانه کنفرانس گفتگوهای فرهنگی ایران و آفریقا در دانشگاه تربت مدرس اشاره و ابراز امیدواری کرد: این کنفرانس مسیر راه را برای توسعه روابط علمی باز کند و به دنبال آن زمینه همکاری های اقتصادی و سیاسی ایجاد گردد. امیدواریم برگزاری این کنفرانس آغازی برای همکاری های بین المللی در زمینه صلح جهانی نیز باشد.


28 آذر 1397 / تعداد نمایش : 884