متن کامل خبر


 
نشست اعضاي هيات علمي دانشگاه در خصوص همكاري علمي و پژوهشي با اتحاديه اروپا

خلاصه خبر: نشستي با حضور جمعي از اعضاي هيات علمي دانشگاه با هدف تبادل نظر و مشاركت فعال در طرح HORIZON 2020 (همكاري علمي و پژوهشي با اتحاديه اروپا)، بيست و نهم تيرماه در محل شوراي دانشكده فني و مهندسي برگزار شد.

نشستي با حضور جمعي از اعضاي هيات علمي دانشگاه با هدف تبادل نظر و مشاركت فعال در طرح HORIZON 2020 (همكاري علمي و پژوهشي با اتحاديه اروپا)، بيست و نهم تيرماه در محل شوراي دانشكده فني و مهندسي برگزار شد.
در ابتداي اين نشست دكتر فتح الهي معاون پژوهشي دانشگاه در سخناني به ارائه توضيحاتي در خصوص برنامه HORIZON 2020 پرداخت و گفت:‌ اين برنامه بزرگترين برنامه تحقيقات و نوآوري در اتحاديه اروپاست و هدف آن از آزمايشگاه تا بازار را شامل مي شود تا بتواند اقتصاد و اشتغال پايدار را براي اتحاديه اروپا رقم بزند.
وي افزود: اين برنامه مي تواند گام مثبتي در راستاي بين المللي شدن دانشگاه باشد و اعضاي هيات علمي مي توانند از اين فرصت به نحو مطلوب استفاده نمايند.
در ادامه دكتر سامان حسينخاني كه جهت انجام امور تحقيقاتي عازم اروپا شده بود به صورت ارتباط تصويري اينترنتي از اروپا با جلسه ارتباط برقرار كرد.
وي اظهار داشت: نشست نمايندگان كميسيون علمي اتحاديه اروپا در ايران بيست و هفتم بهمن ماه سال 94 در سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران برگزار شد و در اين نشست كه مسئول كميسيون اتحاديه اروپا و نمايندگاني از اكثر دانشگاهها و موسسات آموزش عالي حضور داشتند، قابليت هاي پژوهشي اتحاديه اروپا جهت همكاري هاي بين المللي با كشورهاي خارج از اتحاديه از سوي نمايندگان اتحاديه اروپا معرفي شد.
وي افزود: بر اساس تصميم این تصمیم در سال 2013 به منظور توسعه همكاري هاي بين المللي اتحاديه اروپا و كشورهاي خارج از آن چندين برنامه علمي و تحقيقاتي به تصويب رسيده است كه يكي از مهمترين اين برنامه ها، برنامه HORIZON 2020 مي باشد.
وي تصريح كرد : اين يك برنامه طي سال هاي 2014 تا 2020 مي باشد كه ميزان اعتبار آن 80 ميليارد يورو است. بر اساس اين برنامه اتحاديه اروپا از پروژه هاي بين المللي بين كشورهاي اتحاديه اروپا و كشورهاي خارج از اتحاديه حمايت مي كند. شرط يك برنامه، داشتن يك همكار خارج از این اتحاديه است و حضور تعداد بیشتر همكاران، شانس موفقيت پروژه را افزايش مي دهد.
دكتر حسينخاني شناسايي همكاران داخل و خارج از اتحاديه اروپا، تشكيل يك كنسرسيوم بين المللي از دانشگاههاي مشاركت كننده، ‌ثبت كنسرسيوم در سايت كميسيون اروپا، تاييد كنسرسيوم و دانشگاهها و مراكز شركت كننده از سوي كميسيون اروپا، پيشنهاد پروپوزال تحقيقاتي پروژه پيشنهادي، داوري و در صورت موفقيت انعقاد قرارداد و شروع پروژه را از مراحل اجراي اين برنامه عنوان كرد.

همكاري علمي و پژوهشي با اتحاديه اروپا

عضو هيات علمي دانشگاه خاطر نشان كرد: در حال حاضر خوشبختانه دانشگاه تربيت مدرس شرايط شرکت در کنسرسيوم ها را دارد و شرايط آن پس از مکاتبات متعدد و رايزني هاي انجام شده به تائيد اتحاديه اروپا رسيده و در سايت اتحاديه نيز ثبت شده است. اعضاي هيات علمي مي توانند از امتياز ثبت دانشگاه در اين سايت بهره مند شوند.
وي تاكيد كرد: برنامه HORIZON 2020 داراي بخش هاي مختلفي است و نانو تكنولوژي، بيوتكنولوژي، سلامت و امنيت غذايي، كشاورزي و توسعه پايدار، انرژي هاي پاك و نوظهور، حمل و نقل و ايمني ترافيك،‌ تغييرات آب و هوايي و ... از جمله حوزه هايي است كه در اين برنامه بيشتر مورد توجه قرار مي گيرد.
وي خاطر نشان كرد: تشكيل يك تيم بين المللي در آغاز فرايند پروژه بسيار حائز اهميت است و با توجه به اينكه اين برنامه يك پروژه بين المللي است، مي تواند دستاوردهاي خوبي را براي دانشگاه داشته باشد و بايد در اين راستا دانشجويان مستعد برای مشاركت در اين پروژه شناسايي شوند و دانشگاه در جهت گام نهادن در عرصه بين المللي در اين پروژه مشاركت جدي نمايد.
وي تصريح كرد: سايت اتحاديه اروپا به نشاني /research http://ec.europa.eu مي باشد كه اعضاي هيات علمي مي توانند با مراجعه به اين سايت از جزييات اين برنامه مطلع شوند.
در ادامه دكتر علي جعفر موسيوند عضو هيات علمي دانشكده علوم انساني در خصوص دلايل ايجاد برنامه HORIZON 2020 ، نحوه بودجه بندي و اولويت هاي اين برنامه مطالبي را عنوان كرد.
وي اظهار داشت: اتحاديه اروپا با اجراي اين برنامه درصدد است تا بتواند كماكان جذابيت خود را براي همه محققان جهان حفظ نمایدو از رقيبان خود همچون كشور چين و برخي كشورهاي آسيايي سبقت گیرد.
وي تصريح كرد: در اين برنامه سعي شده تا به بحث "چالش ها اجتماعي" توجه ويژه اي شود و پروژه هاي مختلف در بحث گرد و غبار، كمبود منابع آب و ... در صورتي كه به مقوله چالش هاي اجتماعي مرتبط شود مورد توجه بيشتري براي تاييد قرار مي گيرد.
وي در ادامه در خصوص برنامه ماري كوري توضيحاتي ارائه کرد و تصريح نمود: برنامه ماري كوري بخشي از برنامه HORIZON 2020 مي باشد كه مربوط به اقامت كوتاه مدت محققان و جابجايي آنان ميان دانشگاههاي مختلف است. در اين برنامه هزينه سفر، اقامت و حقوق محققان از سوي اتحاديه اروپا پرداخت مي شود و اين برنامه وابسته به فرد است و هر محقق به صورت مستقل مي تواند از سايت اتحاديه اروپا براي اين برنامه اقدام نمايد.
در ادامه اعضاي هيات علمي حاضر در جلسه به بيان نظرات و ديدگاه ها و سوالات خود در خصوص برنامه HORIZON 2020 پرداختند.


29 تیر 1395 / تعداد نمایش : 4608