متن کامل خبر


 
معرفی برگزیدگان جایزه قلم سبز و قلم زرین مدرس در اختتامیه جشنواره ادبی حیات

خلاصه خبر: جشنواره ادبی حیات با معرفی برگزیدگان و اهداء نشان قلم سبز و قلم زرین مدرس به کار خود پایان داد.

جشنواره ادبی حیات با معرفی برگزیدگان و اهداء نشان قلم سبز و قلم زرین مدرس به کار خود پایان داد.
در آیین اختتامیه جشنواره ادبی حیات که روز پنج شنبه سی ام اردیبهشت ماه در سالن اجتماعات شهید چمران دانشگاه با حضور رییس، معاون فرهنگی و اجتماعی، معاون آموزشی دانشگاه و ادیبان و کارشناسان حوزه ادبیات برگزار شد، رییس دانشگاه طی سخنانی از زحمات برگزار کنندگان این جشنواره تقدیر کرد و گفت: این جشنواره به موضوعاتی توجه نشان داده است که مورد نیاز جامعه کنونی ماست.
در ادامه علی دهباشی در سخنانی ضمن تبیین جایگاه ادبی استاد نجف دریابندری به برخی خاطرات خود از ایشان اشاره و بر ضرورت پاسداشت مفاخر ادبی ایران تاکید کرد.
علی دهباشی،‌روزنامه‌نگار و سردبیر مجله بخارا در ابتدای مراسم گفت: «وقتی جمالزاده را در ژنو ملاقات کردم و از او پرسیدم که چگونه داستان‌نویس شدی در پاسخ مطالبی گفت که در نهایت مقاله‌ای شد با نام «چهارشنبه شبی که داستان‌نویس شدم.» وی افزود: جما‌لزاده در جوانی به کمیته ملیون در برلن که توسط افرادی چون مرحوم تقی‌زاده،‌ علامه قزوینی تشکیل شده بود رفت و نخستین داستان خود را با نگرانی از نقد علامه قزوینی بر روی اثرش در جمع خواند. داستان او تشویق همه را برانگیخت ‌و از دل آن کمیته، جمالزاده بیرون آمد.‌ شاید در دل این جشنواره‌ها هم چنین‌ اتفاقی بیفتد و نسل جدیدی از داستان‌نویسان بیرون بیایند که چندین سال دیگر از نام‌آوران داستان‌نویس باشند».
در ادامه این برنامه سهراب دریابندری فرزند استاد نجف که به نمایندگی از پدر خود در این برنامه شرکت کرده بود ضمن اشاره به وضعیت نامساعد ایشان برای حضور در مجامع عمومی تصریح کرد همه‌ از نوجوانی و جوانی با استاد نجف دریابندری آشنا شدند اما من از نوزادی نزد ایشان تلمذ کردم. وقتی «هکلبری فین» داشت ترجمه می‌شد من 10 ساله بودم و استاد نجف روزی 5 الی 7 صفحه را ترجمه می‌کرد و من هرشب قبل از خواب آن صفحه‌ها را می‌خواندم؛ و همیشه سر ساعت خواب من بحث و دعوا بود.
وی همچنین ضمن قدردانی از برگزار کنندگان برنامه این بزرگداشت را یکی از به یاد ماندنی‌ترین و کم خطاترین برنامه‌هایی توصیف کرد که برای استاد نجف دریابندری تدارک دیده شده است.
پخش نماهنگ اختصاصی از زندگی استاد نجف دریابندری در کنار توزیع زندگی‌نامه ایشان و نیز نمایش تعدادی از آثار وی به همراه قرائت بخش‌هایی از ترجمه کتاب «گل سرخی برای امیلی» از دیگر بخش‌های این برنامه بزرگداشت بود.
در بخش اصلی داستان کوتاه با موضوع ویژه «آب» قلم سبز مدرس و 10 میلیون ریال جایزه نقدی به داستان «موج سرخ» نوشته مریم منصوری تعلق گرفت و به داستان «عروس قنات» نوشته علیرضا کارگر، قلم زرین و 10 میلیون ریال جایزه نقدی اهدا شد. همچنین در بخش اصلی داستان کوتاه هیأت داوران حسین لعل بذری و عیسی عسگری با داستان‌های «نگهبان سوبر» و «شال بازی» را شایسته تقدیر به همراه 10 میلیون ریال جایزه نقدی دانستند.
دربخش آزاد داستان کوتاه، قلم زرین مدرس و 10 میلیون ریال جایزه نقدی به داستان «مادرم چتری ست که در روزهای بارانی بسته است» نوشته مینا رحمتی اهدا شد. دراین بخش امیر حسین معتمد، بهاره ارشد ریاحی، شکوفه جباری و امین اطمینان به ترتیب با داستان‌های: «دره کُناری»، «تمام آدم‌های این نامه مرده‌اند»، «هوئیس» و «دانستنی‌های سرگرد قادری» شایسته تقدیر به همراه 5 میلیون ریال جایزه نقدی شناخته شدند.
دربخش ادبیات کودک جایزه قلم سبز مدرس و 20 میلیون ریال جایزه نقدی به داستان «توپولو» نوشته زینب علیزاده لوشابی اهدا شد و نرگس احدی با داستان «قلپ قلپ قلپ» قلم زرین مدرس و 10 میلیون ریال جایزه نقدی را از دست داوران جشنواره دریافت کرد. دراین بخش داستان «چگونه آب با ما قهر کرد؟» نوشته نویسنده نوجوان ملیکا گلی شایسته تقدیر به همراه 5 میلیون جایزه نقدی شناخته شد.
اما کودک نویسنده سارا حسن‌زاده با داستان «آب در سرزمین میمون‌ها» از طرف داوران جشنواره شایسته تقدیر و 5 میلیون جایزه نقدی شناخته شد و دبیر جشنواره نیز «تندیس قلم زرین مدرس» را به وی اهدا کرد. همچنین جایزه و یادبودی از طرف دبیرخانه به دو کودک نویسنده دیگر شيما شهيدزاده و دنیا اسکندرزاده تعلق گرفت.
دربخش اصلی نمایشنامه‌ کوتاه؛ هیچ اثری شایسته جایزه قلم سبز مدرس شناخته نشد و تنها نمایشنامه «آخرین سفر» نوشته مریم منصوری شایسته تقدیر به همراه 5 میلیون ریال جایزه نقدی معرفی شد.
در بخش آزاد نمایشنامه کوتاه قلم زرین و 10 میلیون ریال جایزه نقدی به نمایشنامه «میقان» نوشته زهرا مینویی تعلق گرفت. در این بخش نمایشنامه «فرمان سوم» نوشته مرجان ریاحی شایسته تقدیر و جایزه 5 میلیون ریال جایزه نقدی شناخته شد.
در بخش داستان‌خوانی(پادکست) به دلیل تعداد آثار محدودی که به دبیرخانه ارسال شده به به تشخیص دبیر یک اثر با عنوان «خونه خیاط کجاست؟» کاری از مرضیه جوکار قابل تقدیر شناخته شد و مبلغ 6 میلیون ریال به عنوان جایزه نقدی به این اثر اهدا شد.


4 خرداد 1395 / تعداد نمایش : 2546