مدیریت امور آموزشی و دانش آموختگی یکی از زیرمجموعه‌های معاونت آموزشی دانشگاه است. این مدیریت وظیفه تنظیم تقویم دانشگاهی، پذیرش و ثبت نام و کلیه امور آموزشی دانشجویان از آغاز تا فراغت از تحصیل (صدور گواهی اشتغال به تحصیل، گواهی آزمون جامع، گواهی دفاع، گواهی دستیار آموزشی، گواهی رتبه و...)، اجرای صحیح مقررات و آیین نامه های آموزشی، نظارت بر نحوه ارائه دروس براساس برنامه و سرفصلهای مصوب و صدور مدارک تحصیلی دانش آموختگان را به عهده دارد.

دانش آموخته کارشناسی ارشد: 35778
دانش آموخته دکتری: 8783
دانشجوی کارشناسی ارشد: 5536

مدیریت امور هیات علمی که در حوزه معاونت آموزشی قرار دارد، بر آنست تا با بررسی و ارزیابی مستمر فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و اجرایی اعضای هیأت علمی در قالب فرآیندهای ترفیع سالانه، ارزیابی کیفیت آموزشی، اعطاء پایه تشویقی، انتخاب استاد نمونه دانشگاه و ... به عنوان اصلی‌ترین فعالیت‌های خود، نقشی مهم در ارتقاء سطح علمی و فرهنگی دانشگاه و اصلاح هرم علمی آن ایفا نماید.

استاد نمونه دانشگاه
سال 1401: 8
استاد تلاشگر
سال 1401: 4
استاد نمونه کشوری
سال 1401: 2

مدیریت همکاری‏‌های آموزشی و آزمون دانشگاه تربیت مدرس در راستای سیاست‏‌های کلی دانشگاه و زیرنظر معاونت آموزشی عهده‌دار برنامه‌‏ریزی و اجرای برنامه‌های پذیرش دانشجو از طریق آزمون وغیر آزمون (استعداد درخشان، انتقال خارج به داخل و ... ) در دوره‌های دکتری تخصصی (P.h.D) و آزمون‌های زبان عمومی و برخی از دوره‏‌های خاص در مقطع کارشناسی‌ارشد می‏باشد. فراهم نمودن تمهیدات لازم برای توسعه همکاری‏های آموزشی با سایر دانشگاه‏های کشور و موسسات اجرایی از طریق عقد قرارداد از فعالیت‌های دیگر این مدیریت می‌باشد.

دوره‌های آموزشی: 240
رشته‌های الکترونیکی: 240
MBA دوره‌های: 69

نقش کلیدی دانشگاه‌ها در توسعه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور غیر قابل انکار است. در واقع توسعه همه جانبه کشور، مستلزم توسعه کمی و کیفی بخش آموزش عالی است. از این رو ایجاد ساختار و تشکیلات سازمانی برای برنامه‌ریزی و گسترش از ضرورت‌های آموزش عالی است که از سال‌ها قبل در قالب عناوین مختلف در ساختار سازمانی آموزش عالی ایران دیده شده است.

گروه‌های آموزشی: 150
رشته‌های کارشناسی‌ارشد: 197
رشته‌های دکتری: 147

پردیس دانشگاهی، با مجوز شماره 2.22.178219 مورخ 1391.06.06 از دفتر گسترش آموزش عالی با هدف توسعه و فراهم نمودن زمینه‌های لازم برای جذب داوطلبان ورود به موسسات آموزش عالی و همچنین کمک به تنوع بخشی در آموزش عالی و رفع نیازهای اجتماعی و علمی تخصصی کشور اقدام به تاسیس پردیس دانشگاهی نموده است.

دانشجو: 1000
دانشکده: 16
تعداد رشته: 100