جلسه دفاع از پایان‌نامه: آقای کاووس آئین جمشید، گروه مهندسی قدرت

خلاصه خبر: طراحی و ساخت یک مبدل اصلاح ضریب توان یک طبقه بدون پل دیودی مبتنی بر مبدل تشدیدی LLC در حالت هدایت پیوسته

• عنوان: طراحی و ساخت یک مبدل اصلاح ضریب توان یک طبقه بدون پل دیودی مبتنی بر مبدل تشدیدی LLC در حالت هدایت پیوسته
  • ارائه‌کننده: کاووس آئین جمشید
  • استاد راهنما: دکتر رضا بیرانوند
  • استاد ناظر داخلی اول: دکتر محمد کاظم شیخ الاسلامی
  • استاد ناظر خارجی اول: دکتر شهریار کابلی (دانشگاه: صنعتی شریف)
  • استاد مشاور اول: دکتر علی یزدیان ورجانی
  • مکان: اتاق شورا دانشکده مهندسی برق
  • تاریخ: 97/10/29
  • ساعت: 18:00

چکیده امروزه ولتاژ DC به صورت گسترده از توان کم در روشنایی LED گرفته تا توان بالا در درایو موتورهای صنعتی و باتری شارژرها کاربرد دارد. با توجه به این موضوع و به دلیل اهمیت زیاد تامین انرژی، راهکارهای مختلف جهت افزایش بازده و اصلاح ضریب توان در مبدل¬ها مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از مبدل¬های یک طبقه، بهره¬مندی از کلیدزنی نرم و استفاده از ساختارهای بدون¬پل دیودی از مهمترین این راه¬کارها هستند. همچنین استفاده از یک ساختار ثابت برای تمام کاربردها از نظر بازده، هزینه و اندازه، بهینه و کاربردی نیست. در این میان دو مبدل اصلاح ضریب توان بدون پل بوست totem-pole و مبدل تشدیدی LLC ازجمله مبدل¬های مناسبی هستند که می¬توان به این منظور استفاده کرد. اگر چه مبدل totem-pole به دلیل کند بودن دیود بدنه ماسفت¬ها نمی¬تواند در حالت CCM کار کند. این اتفاق باعث محدود شدن این مبدل می¬گردد. در این پایان نامه ابتدا مبدل یک طبقه مبتنی بر مبدل تشدیدی LLC به عنوان یک راهکار مناسب انتخاب شده و سپس استفاده از روش کنترل همزمان پهنای پالس در کنار فرکانس کلیدزنی به عنوان یک راهکار مناسب جهت رسیدن به جریان ورودی پیوسته برای کارکرد مبدل در توان¬های بالاتر بررسی و پیاده سازی می¬شود.
کلمات کلیدی بدون پل دیودی، مبدل اصلاح ضریب توان، مبدل تشدیدی LLC، و یک طبقه

3 بهمن 1397 / تعداد نمایش : 1592