جلسه دفاع از رساله: آقای جواد تقی پور، گروه مهندسی مخابرات

• استاد راهنما: دکتر پائیز عزمی
  • استاد ناظر داخلی اول: دکتر حمید سعیدی
  • استاد ناظر داخلی دوم: دکترنادر مکاری
  • استاد ناظر خارجی اول: دکتر علی الفت – دکتر امیرمسعود ربیعی (دانشگاه: تهران )
  • مکان: دانشکده فنی سمینار -1
  • تاریخ: 97/07/22
  • ساعت: 14:00

چکیده : امنیت لایه فیزیکی یک روش ارسال امن در شبکه¬های بی¬سیم می¬باشد که اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته است. سناریوهای مختلف تخصیص توان در سیستم¬های امن در لایه فیزیکی مطرح شده که معمولا هدف آن¬ها حداکثر کردن نرخ امن می¬باشد. سناریوهای موجود با فرض حضور کاربران غیرمجاز فعال یا غیر فعال طراحی شده¬اند. کاربران غیرمجاز غیرفعال فقط به کانال گوش می¬دهند و کاربران غیرمجاز فعال برای ایجاد اختلال در کار کاربران مجاز جمینگ ارسال می¬کنند. در سناریوهای موجود، فعال یا غیرفعال بودن کاربر غیرمجاز مشخص است و تمام محاسبات تخصیص توان بر اساس آن انجام می¬پذیرد. در این رساله، فرض می¬شود که اطلاعاتی در مورد فعال یا غیرفعال بودن کاربران غیرمجاز وجود ندارد و حالت آن¬ها نامعلوم است. سناریوی¬های پیشنهادی با حالت نامعلوم در حضور کاربران غیرمجاز غیرهمیار و همیار بررسی می¬گردد. کاربران غیرمجاز غیرهمیار بدون سازمان¬دهی فرض می¬شوند و یک مدل احتمالی برای فعال یا غیرفعال بودن آن¬ها ارائه می¬گردد. کاربران غیرمجاز همیار سازمان¬دهی شده فرض می¬شوند و حالت خود را هوشمندانه انتخاب می¬کنند که در این رساله، فرض شده است که آن¬ها حالت فعال و غیرفعال خود را طوری انتخاب می¬کنند که از دیدگاه نرخ امن، شبکه بدترین حالت را داشته باشد. سیستم پیشنهادی برای یک شبکه OFDMA ارائه شده است و نرخ امن سیستم در دو حالت کاربران غیرمجاز همیار و غیرهمیار به دست آمده است. برای تخصیص منابع در هر دو حالت، از روش تکرار شونده استفاده شده که در آن مسئله¬های تخصیص زیرکانال¬ها و توان به طور جداگانه حل می¬شوند. برای تخصیص توان در این رساله از روش SCA بهره برده شده است. همچنین در این رساله، معیار احتمال خطای بیت برای ایجاد امنیت در لایه فیزیکی و تخصیص توان پیشنهاد و ارائه شده است. با معیار احتمال خطا، عملکرد گیرندگی کاربران مجاز و غیرمجاز بررسی و تحلیل می¬شود. در این سناریو، مسئله تخصیص توان با اطمینان از عملکرد مطلوب کاربر مجاز و عملکرد نامطلوب کاربر غیرمجاز طرح شده و مقدار بهینه توان ارسالی بر اساس آن به دست آمده است. سناریوی پیشنهادی برای کاربران غیرمجاز با حالت نامعلوم و همیار نیز ارائه و حل شده است. همچنین در این رساله بر اساس معیار احتمال خطای بیت، یک تعریف جدید برای احتمال قطع برای شبکه امن در لایه فیزیکی ارائه می¬شود. احتمال قطع امن مذکور برای حالت¬های مختلف به صورت فرم بسته محاسبه می¬گردد.
کلمات کلیدی:  امنیت لایه فیزیکی، تخصیص منابع، شبکه های OFDMA، احتمال خطای بیت، احتمال قطع امن

22 مهر 1397 / تعداد نمایش : 1949