جلسه دفاع از پایان‌نامه: آقای مجتبی کشاورز، گروه مهندسی مخابرات

• ارائه‌کننده: مجتبی کشاورز
  • استاد راهنما: دکتر اطلس باف
  • استاد ناظر داخلی اول: دکتر کیوان فرورقی
  • استاد ناظر خارجی اول: دکتر محمد صادق ابریشمیان (دانشگاه: خواجه نصیرالدین طوسی)
  • مکان: اتاق شورای دانشکده برق
  • تاریخ: 97/06/20
  • ساعت: 09:00

چکیده:  با توجه به کاربردهای وسیع آنتن بابیم شکل داده‌شده در سیستم ارتباطات رادار و بی‌سیم، در این پایان‌نامه سه آنتن آرایه بازتابی با پرتوهای شکل داده‌شده به‌صورت کسکانت به توان دو و چند پرتو متمرکزشده طراحی‌شده‌اند. ازآنجایی‌که اصلی‌ترین مشکل آنتن‌های آرایه بازتابی پهنای باند کم آن‌ها به دلیل محدودیت پهنای باند المان شیفت فازی می‌باشد، المان شیفت فازی جدیدی با پهنای باند ای در حدود 19 درصد طراحی‌شده است که پاسخ شیفت فاز نسبتاً خطی و کاهش اثر متقابل بین المان‌ها را دارا می‌باشد. سپس با استفاده از روش بهینه‌سازی سراسری (الگوریتم PSO) و تابع هزینه مناسب، توزیع فاز مطلوب روی سطح آرایه بازتابی جهت ایجاد سه الگو کسکانت به توان دو و چند پرتو متمرکزشده، به دست آورده می‌شود. با توجه به توزیع فاز به‌دست‌آمده و پاسخ شیفت فاز المان طراحی‌شده، ابعاد المان‌ها به‌منظور طراحی آنتن‌ها تعیین می‌گردد. در مورد آنتن آرایه بازتابی با الگو کسکانت به توان دو مشاهده می‌شود که پرتو ایجادشده در محدوده موردنظر قرارگرفته و میزان خطا به‌دست‌آمده توسط تابع هزینه صفر شده است. همچنین استفاده از پارامترهای مناسب برای الگوریتم PSO، باعث کاهش تعداد دفعات ارزیابی تابع هدف برای ایجاد چند پرتو مدادی گردید.
کلمات کلیدی:  آنتن ارایه بازتابی، پرتو شکل داده‌شده و چند پرتو متمرکزشده

18 شهریور 1397 / تعداد نمایش : 1725