جلسه دفاع از رساله: آقای محمدمهدی شهبازی، گروه مهندسی قدرت

• استاد راهنما: دکتر مصطفی محمدیان
  • استاد ناظر داخلی اول: دکتر محسن پارسا مقدم،
  • استاد ناظر داخلی دوم: دکتر رضا بیرانوند
  • استاد ناظر خارجی اول: دکتر ابراهیم افجه ای (دانشگاه: شهید بهشتی )
  • استاد ناظر خارجی دوم: دکتر حمید فتحی (امیرکبیر)
  • استاد مشاور اول: دکتر علی یزدیان ورجانی
  • مکان: سالن جلسات دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
  • تاریخ: 96/12/22
  • ساعت: 17:00

چکیده: با گسترش استفاده از منابع تغذیه بدون وقفه در اماکن مختلف به عنوان راه حلی با قابلیت اطمینان بالا برای تامین بارهای حساس، درخواست برای ساخت UPS هایی با ظرفیت های بالا روز به روز بیشتر می شود. از آن جا که ساخت ماژولهای اینورتری به عنوان بخش اصلی تحویل دهنده توان در سیستمهای UPS به دلایل تکنیکی و نیز اقتصادی در سایزهای بسیار بزرگ با مشکلات بسیاری همراه است، استفاده همزمان از UPS ها برای تامین بار مورد نظر یکی از گزینه های مطرح برای مهندسین می باشد. این راه کار نیز همانند سایر راهکارها مسائل تکنیکی خاص خود را دارا می باشد. با توجه به نیاز روز افزون به منابع تغذیه بدون وقفه با کیفیت توان بالا، و نیز نیاز به تصحیح مشکلات ناشی از به کار گیری ادوات الکترونیک قدرت در شبکه های الکتریکی، ارائه راهکاری که بتواند به طور همزمان این دو نیاز را برآورده سازد مورد توجه بسیار می باشد. منابع تغذیه بدون وقفه با آرایش سری موازی ضمن بر آورده کردن نیازهای مربوطه به افزایش کیفیت توان، راندمانی بالاتر را در شرایطی که شبکه قادر به تامین توان مصرف کننده می باشد را داراست. از این رو به عنوان راهکاری برای پاسخگویی به نیاز شبکه قدرت در حضور یا عدم حضور شبکه به شمار می رود. این منبع به دلیل دارا بودن همزمان دو نوع مبدل در دو سوی خود در هنگام استفاده موازی دارای مسائل متفاوتی نسبت به منابع تغذیه بدون وقفه با آرایشهای مرسوم است. به همین دلیل اتصال موازی آنها تا کنون مورد بررسی قرار نگرفته و طبعا راه حلی نیز برای آن ارائه نشده است. در این رساله مشکلات ناشی از موازی سازی این آرایش از منبع تغذیه بدون وقفه برای اولین بار مورد بررسی قرار گرفته و هم چنین راهکاری برای فایق آمدن بر این مشکلات ارائه شده است. این راه حل میتواند مسائل مربوط به اتصال همزمان چنین منابعی را مرتفع ساخته تا بتوان از مزایای برشمرده شده برای این نوع منبع در توانهای بالا نیز بهره برد. با استفاده از شبیه سازی های حوزه زمان، صحت روش ارائه شده، با در نظر گرفتن شرایط مطلوب استانداردهای مربوطه مورد بررسی و تایید قرار گرفته است. در انتها نیز با جمع بندی مطالب ارائه شده راهکارهایی برای ادامه پژوهش ارائه شده است.
کلمات کلیدی: اینورتر، اینورتر منبع ولتاژ، منابع تغذیه بدون وقفه، موازی سازی، منبع تغذیه بدون وقفه با آرایش سری موازی، روش تابع متبوع.

22 اسفند 1396 / تعداد نمایش : 2489