جلسه دفاع از پایان‏ نامه: اشکان تقی پور، گروه مهندسی مخابرات

• عنوان: آشکارسازی استثناها در تصاویر سنجش از دور
  • ارائه‌کننده: اشکان تقی پور
  • استاد راهنما: دکتر محمد حسن قاسمیان یزدی
  • استاد ناظر خارجی: دکتر بابک نجار اعرابی (دانشگاه تهران)
  • استاد ناظر داخلی: دکتر نادر مکاری یامچی
  • استاد مشاور:
  • مکان: دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، آزمایشگاه پردازش تصویر و آنالیز اطلاعات
  • تاریخ: 1395/6/21
  • ساعت: 11:30-13

چکیده
تصاویر سنجش از دور به خصوص تصاویر ابرطیفی دسته ای از داده ها می باشند که به علت اطلاعات طیفی و مکانی غنی که در اختیار قرار می دهند، بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. استفاده از این داده ها می تواند در زمینه های متفاوت کارایی داشته باشد چنانکه از این داده‌ها به منظور طبقه بندی (کاربردهای کشاورزی و ..)، جداسازی طیفی (تعیین درصد تشکیل دهنده یک پیکسل از مواد گوناگون)، ادغام تصاویر (ترکیب تصاویر با اطلاعات مکانی بالا و تصاویر با اطلاعات طیفی بالا به منظور به دست آوردن یک تصویر با اطلاعات طیفی و مکانی بالا) و آشکارسازی اهداف (کاربردهای نظامی و ..) استفاده می‌شود. در کاربرد آشکارسازی اهداف به دو صورت می توان آشکارسازی را انجام داد. در حالت اول با توجه به اینکه کتابخانه ای از امضاهای طیفی در دسترس است به دنبال امضای طیفی خاصی در صحنه هستیم (مثلا امضای طیفی مین‌های کاشته شده در زمین) که در این صورت تمام پیکسل های تصویر را مورد بررسی قرارمی دهیم و پیکسلی که بیشترین کرولیشن را با امضای طیفی پیکسل مد نظر داشت را به عنوان هدف در نظر می گیریم. استفاده از حالت اول در آشکارسازی اهداف اولا نیاز به داشتن کتابخانه ای جامع دارد و دوما با توجه به اینکه به دنبال امضای طیفی خاصی هستیم می‌بایستی تک تک پیکسل ها را مورد بررسی و کنکاش قراردهیم که با توجه به زمانبر بودن این کار امکان پیاده سازی الگوریتم ها را به صورت بلادرنگ از بین می‌برد. در حالت دوم آشکارسازی اهداف (آشکارسازی استثناها)، بدون توجه به اینکه امضای طیفی اهداف چه هستند به دنبال هرآنچه می گردیم که چه از لحاظ مکانی، طیفی و یا بافتی با زمینه متفاوت باشد. استفاده از این حالت باعث می شود که بدون داشتن هیچگونه دانش پیشینی درمورد اهداف به آشکارسازی آنها بپردازیم که باعث می شود حجم محاسبات انجام شده بسیار پایین تر بیاید. مسلما در آشکارسازی استثناها دقت آشکارسازی اهداف در مقایسه با حالت اول بسیار کمتر می باشد اما با توجه به اینکه همواره به کتابخانه‌های طیفی همه مواد دسترسی نداریم برای آشکارسازی اهداف به واقعیت نزدیکتر می باشد. آشکارسازی استثناها دارای کاربردهای فراوانی در زمینه های نظامی (آشکارسازی اهداف استتار شده در یک زمینه خاص) و غیر نظامی (آشکارسازی معادن فلزات و .. در یک زمینه از تصاویر) می باشد و با توجه به عدم نیاز به اطلاعات پیشین خاصی در مورد اهداف مورد نظر بسیارمورد توجه قرارگرفته است.

16 شهریور 1395 / تعداد نمایش : 3914