دوازدهمین جلسه هم اندیشی استادان دانشکده کشاورزی برگزار شد.

خلاصه خبر: به گزارش روابط عمومی دانشکده، در روز چهارشنبه مورخ 6/10/96 دوازدهمین جلسه ی هم اندیشی استادان دانشکده کشاورزی با حضورحجت الاسلام و المسلمین آقای دلنواز، نماینده دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشکده و جمعی از استادان، با موضوع " اقتصاد مقاومتی" برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده، در روز چهارشنبه مورخ 6/10/96 دوازدهمین جلسه ی هم اندیشی استادان دانشکده کشاورزی با حضورحجت الاسلام و المسلمین آقای دلنواز، نماینده دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشکده و جمعی از استادان، با موضوع " اقتصاد مقاومتی" برگزار شد. در این جلسه پس از تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید، ابتدا خانم دکتر چوبچیان، دبیر جلسات هم اندیشی در دانشکده کشاورزی، ضمن تشکر از حضور حاضرین در جلسه، از آقایدکتر حامد نجفی عضو هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی، خواستندکه به ارائه صحبت های خود بپردازند.سپسآقای دکتر نجفی، در رابطه با بررسی وضعیت اقتصاد ایران و شناسایی نقاط آسیب پذیر اظهار داشت: لازم است ابتدا ویژگی ها و شاخص های کلان اقتصاد ایران مورد تجریه و تحلیل قرار گیرد. لذا با بررسی ساختار تحریم ها، تحریم های سخت، بی سابقه و فلج کنندهاز تحریم سوئیفت تا تحریم فروش نفت، مباحث خود را شروع می نمایم. آقای دکتر نجفی گفت: چنین تحریم هایی، هم ارز با استفاده از سلاح های کشتار جمعی در یک جنگ نظامی است. علت تحریم، بر خلاف آنچه در مورد مناقشه اتمی ایران مطرح است، رسیدن اقتصاد ایران به یک نقطه غیرقابل انتظار از دیدگاه اقتصاد بین­الملل بود. چرا که یک کشور بر خلاف نظم نوین جهانی، توانایی اثرگذاری اقتصادی بر معادلات منطقه خاورمیانه پیدا کرده بود. از این رو، تحریم های بی سابقه بین المللی با هدف فروپاشی اقتصاد ایران طراحی شد، اما به هدف اصلی خود نرسید، اگرچه تلاطم های اثرگذاری را ایجاد کرد. وی افزود: اقتصاد دنیا، از سالها پیش به سمت اقتصادهای شرقی در حال حرکت است و این میتواند نقش بسزایی در تعدیل تصمیمات کشورها داشته باشد.

آقای دکتر نجفی گفت: کشورهای غربی (اروپا و آمریکای شمالی) که در نیم قرن پیش سهم 80 درصدی در اقتصادهای برتر جهانی داشته اند، بیش از 23 درصد از سهم خود را از دست داده اند و به زحمت 57 درصد از اقتصاد برتر دنیا در اختیارشان است. این حرکت پاندولی اقتصاد از غرب به شرق است. به مانند آنچه در مورد علم اتفاق افتاده است.

در ادامه آقای دکتر نجفی به  نقش بخش کشاورزی در اقتصاد ایران  اشاره نمود و به تحلیل و بررسی این موضوع پرداخت و اظهار داشت: آنچه که منجر به نجات کشور از سالهای سخت تحریم بود، بخش کشاورزی بوده است. البته در مورد پایداری رشد این بخش نظرات متفاوتی وجود دارد. سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی و اشتغال کل، دارای روند کاهشی بوده است، که البته کمترین تاثیر را از تحریم ها پذیرفته است این در حالیست که کاهش سهم بخش کشاورزی در اقتصاد، یکی از پیش شرط های توسعه به شمار می­رود و همین امر در مورد اقتصاد ایران هم اتفاق افتاده است. از این رو هر گفتمان و ساختاری که برای اقتصاد مقاومتی طراحی میشود، باید بر پایه یک کشاورزی مدرن و با بهره وری بالا استوار گردد.

شایان ذکر استکه پس از ارائه و سخنان آقای دکتر نجفی،آقایان دکتر کریم زاده، دکترخوش تقاضا، دکتر وکیل پور،دکتر میرلطیفی، دکتر مرید و تعداد دیگری از استادان نیز با بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود در این زمینه، به مشورت و تبادل نظر پرداختند. گفتنی است که به دلیل اهمیت موضوع و کمبود زمان جلسه، ادامه ی تجزیه، تحلیل و بررسی موضوع جلسه دوازدهم هم اندیشی به جلسات آینده موکول شد.


18 دی 1396 / تعداد نمایش : 1579